Nedenstående beskrivelse er udelukkende ment som inspiration til løbere, der har lyst til at udfordre sig selv på løberuten. For at tilmelde dig og læse mere om løbet, opfordrer vi dig til at besøge den officielle hjemmeside: https://kvindeloeb.alt.dk/

Alt for Damernes kvindeløb er et årligt løb for kvinder, der finder sted flere steder i Danmark. I 2024 løbes løbet således i København, Odense, Aalborg, Aarhus og i Fredericia. Løbet har eksisteret siden 1981 og tiltrækker tusinder af deltagere hvert år i juni måned. Løbet løbes i København den 16.- 17. juni på Amager Strandpark.

Løbet kalder sig for det hyggeligste kvindeløb og ruten på Amager Strandpark er forholdsvis nem og tilgængelig for alle, da den er helt flad. Til kvindeløbet kan du selv vælge, om du vil gå eller løbe de to ruter på henholdsvis 5km og 10km. Der er ingen præmier til de hurtigste men du kan være heldig, at blive tilfældigt udvalgt, til at modtage en præmie.

ALT kvindeløbet er i ordets betydning for kvinder og du kan som mand kun være med som tilskuer. Det skal dog ikke afholde dig fra som mand, at løbe ruten alle de 363 af årets andre dage 😊

Amager Strandpark

Alt for Damernes Kvindeløb afholdes som sagt på Amager Strandpark. Amager Strandpark er en af Københavns mest populære rekreative områder. Strandparken blev etableret i 1932 og ligger kun 5 km fra Københavns centrum. I 2005 byggede man ud foran den eksisterende strand en ekstra 2 km lang ø, der strækker sig på hele parkens bredde. Vandet imellem den eksisterende strand og den nye ø bliver kaldt for Lagunen.

I parkens nordlige ende ligger Helgoland Søbadeanstalt, der med de velkendte blå bygninger danner rammen om et badeanlæg, der er gratis at benytte om sommeren, og vinterbadeforeningen Det Kolde Gys. Hvis du kunne tænke dig at se, hvordan det ser ud i badeanstalten kan du tage en virtuel tur her. 

I den sydligste ende af Amager Strandpark ligger Femøren og Tiøren, som begge er arealer der bliver brugt til koncerter etc. Arealerne fik deres deres navn i 1980’erne på grund af deres små størrelser. Femøren er således den mindste af de to arealer

Der er i alt fem strandstationer i strandparken med toilet. I sommermånederne er der også mulighed for at bruge de opstillede brusere. Hele parken er gjort tilgængelig for kørestolsbrugere.

Nemmest adgang til Amager Strandpark med offentlig transport er Metrolinje M2 til Femøren St. eller bus 77-78 til femøren (Hedegaardsvej).

Løberuten

Alt for damernes løb starter og slutter på Tiøren. Fra Tiøren løber du op til Kilometerbroen (som i gamle dage var 1km lang). På den anden side af broen løber du til højre ned af de bølgede stier til du når Surferstien, som du følger over Lagunebroen.

Herfra skal du hele vejen op til det nordligste punkt af strandparken og til højre over broen og og ned forbi badeanstalten. Herfra går det ned sydpå, hvor du skal på de samme bølgede stier, som du løb på tidligere, over Femøren og faktisk helt ud af Amager Strandpark til du når Tårnby Renseanlæg.

Herfra går det nordpå igen tilbage til Tiøren.

God løbetur 😊

Billeder fra en kold februar morgen i Amager Strandpark

Om ruten

  • Distance: 10 km

  • Højdemeter: 2 m

  • Kalorier: ~814kcal (mand 75kg)

Download GPX

Download ruten i GPX format og importer den til din GPS enhed

Download kort

Download kort over ruten

Spørgsmål om ALT for damernes Kvindeløb

Aarhus: d. 9. juni 2024

Aalborg: d. 11. juni

København: d. 16. & 17. juni

Odense: d. 19. juni

Fredericia: d. 20. juni

Nej, men de er velkomne som tilskuere.

Prisen for deltagelse til ALT Kvindeløb ‘24 afhænger af pakken du vælger:

  • Startnummer: 199 kr.
  • Hele pakken: 249 kr.
  • Hold: 249 kr.

Oveni i prisen på pakken pålægges der yderligere et håndteringsgebyr.

Du kan vælge imellem to distancer i alle byer:

  • 5 km. Denne kan du gå eller løbe.
  • 10 km. Denne kan du også gå eller løbe.

Der deltager mange tusinde til ALT for damernes Kvindeløb. Alene i Fredericia var der over 2500 tilmeldte i 2019.

Kilde: Fredericia Dagblade

Mest populære løberuter