Løberuten rundt om Utterslev Mose er endnu en af de klassiske løbeture i København. Den udgør den tredje og længste rute i Big Three, som består af de københavnske ruter omkring søer. I Big Three har du også Damhussøen og Søerne, som begge byder på flot natur og vand i København. Ruten om Utterslev Mose er 8,8 kilometer lang og det er en hurtig og hyggelig rute. Der er rigtig god mulighed for parkering langs med ruten og der er toilet.

Da Utterslev Mose ikke bare består af én mose men af tre moser; Vestmosen, Midtmosen og Østmosen, kan du nemt dele ruten op i kortere bidder.

Utterslev Mose

Utterslev Mose er en stor, naturlig mose beliggende i udkanten af København. Mosen er dannet af et lavtliggende område, der er blevet oversvømmet med vand. Det har skabt en unik og varieret natur med en mangfoldighed af planter og dyr. Der er langs med ruten opsat udkiksposter, hvor du kan spotte fugle, insekter og andre dyr, der lever i området. Derudover er der legepladser og grønne områder, hvor du kan slappe af og nyde naturen.

Utterslev Mose

Utterslev Mose

Utterslev Mosen er fra den sidste istid og leverede drikkevand til Københavnerne i godt 300 år fra 1500 tallet op til 1859. I 1930’erne var mosen helt tilgroet men blev oprenset i 1940’erne under 2. verdenskrig. Mosen blev herefter til en naturpark med varieret natur og endelig fredet i 2000.

Mosen var en del af Købehavns befæstning – Vestvolden, som du kan finde en løberute på her.

Løberuten

Du kan starte dit løb flere steder på ruten, da den er omgivet af villaveje, som er nemme at komme til og hvor du nemt kan stille bilen. Hvis du starter på Pilesvinget ved enden af Hirsevej, har du en god legeplads, som du kan varme op på. Og der er toilet tæt på, hvis du lige skal træde af inden du starter med at løbe.  Der er flere steder på ruten opsat træningsudstyr, hvor du også kan varme op, men Hirsevej er en god start og nem at parkere ved.

Den nærmeste togstation er Emdrup Station på mosen østlige side. Her fra skal du gå et par få hundrede meter til hen til mosen. Der er flere busser, der stopper tæt på ruten og kommer du med cyklen tager det ca 20 min fra Nørrebros Runddel.

De tre moser

Som beskrevet i indledningen består Utterslev Mose af tre sammhængende moser. Man kan løbe dem enkeltvis, tage to eller dem alle tre. Der er også lidt variationer i det man kan inkludere en helt fjerde mose – Søborg Mose, der er i rutens nordøstlige hjørne. Tager du dem alle fire, når du op på næsten 9 kilometer. Tager du kun de tre moser er turen på 7,5 kilometer.

Ruten er oplagt til løb og der er gjort meget ud af, at besøgende får en god oplevelse. Der er motionspladser, udsigtsplatforme, toiletter og grillpladser langs hele ruten, som hovedsagelig er bred og af tætpakket grus. Du kan både løbe intervaller og rolige ture uden at det giver problemer for andre løbere.
I sommermånederne vil du møde en del andre løbere, men der vil altid være god plads, da ruten er så lang.

Det eneste der kan være lidt tricky er, at Hillerødmotorvejen går over mosen, hvorfor du lige skal orientere dig i forhold til hvordan du kommer rigtigt fra Vestmosen og over til Midtmosen. Skiltningen er her desværre mangelfuld.

Hjertesti

Hjerteforeningen har gjort stien rundt om Østmosen til en hjertesti. Det betyder, at Hjerteforeningen har aktiviteter på stien, som du kan deltage i. Du kan Hjerteforeningens aktivitetskalender her

God løbetur 😊

Om ruten

  • Distance: 8,8 km

  • Højdemeter: 39 m

  • Kalorier: ~598 kcal

Download ruten

Download ruten i GPX format og importer den til din GPS enhed

Download kort

Download kort over ruten

Hvor langt er der?

Ruten rundt om hele Utterslev Mose er 7,5 km

Ruten rundt om Utterslev Mose og Søborg Mose er 8,8km lang

Ruten rundt om Vestmosen er 3,2 km

Ruten rundt om Midtmosen er 2,9 km

Ruten rundt om Østmosen er 2,9 km