• LØBERUTE DAMHUSSØEN

  De bedste 6 km på kanten til Vestegnen

  Damhussøen fra Østsiden

Løberuten rundt om Damhussøen er en af de mest populære løberuter i København. Ruten er perfekt for begyndere, men kan også bruges til intervaltræning, da der er meget plads og fordi ruten er flad.
Området omkring Damhussøen er fuld af smukke træer, grønne arealer og hyggelige caféer og restauranter.

Løberuten

Tager du løberuten omkring Damhussøen er den cirka 3,5 kilometer lang. Hvis du vil forlænge ruten, kan du kan starte ved Damhusengen, hvor der er sat træningsudstyr op. Træningsudstyret kan du bruge til opvarming eller til decideret styrketræning. Løber du ruten omkring Damhussøen og Damhusengen vil den samlede tur være 5,6 kilometer lang.
Kommer du i bil kan det anbefales, at du parkerer på den nordlige side af Jyllingevej. Parkerer du på Krogebjerg vil der være en fodgængerovergang tæt på, som går over Jyllingevej. Denne er dog ikke lysreguleret og bilerne holder ikke altid (næsten aldrig) tilbage, så pas på bilerne, når du skal over!

Damhussøen set fra østsiden

Damhussøen set fra østsiden

Selve ruten er flad og hurtig. Der er ingen fodgængeovergange og underlaget er primært asfalt og kortere stykker er med tætpakket grus. På det lille stykke langs med Roskildevejen, i den sydlige ende af Damhussøen, vil du skulle løbe på et forholdsvis smalt fortov.  Her kan der være godt trafikeret med barnevogne og spadserende, så pas godt på her. Hvis du starter ved den nordlige del af Damhusengen, vil vi anbefale, at du løber vestpå mod uret, da du herved vil have cyklerne på Roskildevejen mod dig.

Se ruten her af Running Copenhagen

Midt på ruten kan du finde toiletter, som er rene og velholdte og du vil også kunne købe en kaffe eller en is på Restaurant Damhuskanten, som har åbent fra kl. 11-21, de fleste af forårs- og sommermånederne.

Billeder fra Damhussøen

Ved Roskildevej kan du også finde den historiske Damhuskro, som har mere end 200 år på bagen. I dag er kroen en Old Irish pub og diskotek, som kun har åbent fredag og lørdag fra kl. 16-05.
Når solen går ned, er der mørkt da der ingen belysning er. Så tag gerne en pandelygte med på de sene timer. Der blev i 2021 sat penge af i budgetforhandligerne til at der skal sættes lys omkring søen. Bekymringerne havde indtil da været, at lyset kunne ødelægge natteroen for områdets dyr.

God løbetur 😊

Om ruten

 • Distance: 5,7 km

 • Højdemeter: 24 m

 • Kalorier: 385 kcal

Download ruten

Download ruten i GPX format og importer den til din GPS enhed

Download kort

Download kort over ruten

Hvor langt er der ?

Ruten rundt om Damhussøen er 3,5 km

Ruten om Damhussøen og Damhusengen er 5,6 km

Billeder fra løberuten rundt om Damhussøen og Damhusengen

5 ting du skal vide om Damhussøen

 1. Damhussøen eller Damhus Sø er opkaldt efter Damhuset, som idag er det vi kender som Damhuskroen. Damhus kommer fra den tidligere sø, som blev kaldt Dammen.
 2. Hvis du kikker godt efter, vil du kunne se mange forskellige fugle som fx, grønbenet rørhøne, spurvehøg, flagspætte og troldænder. De to kunstige fugleøer er beboet af skarv. Der kan om sommeren godt lugte meget grimt af fuglelort fra fugleøerne!
 3. Mosekonen brygger om i de tidlige morgentimer i foråret.
 4. Der kan sommerperioderne ved solnedgang være flagermus i luften!
 5. Du kan fiske i Damhussøen. Husk fisketegn.